Belgian Motorcycling Academy zoekt jong talent

Woensdag 9 oktober zou wel eens een bepalend moment kunnen zijn voor jou toekomst in de motorsport. Op het Jules Tacheny circuit in Mettet vindt van 14u tot 17u de selectie dag van de Belgian Motorcycle Academy plaats. Voor alle geïnteresseerden, tussen 7 en 17 jaar, zijn er oefeningen voorzien in verschillende disciplines (met eigen motor of van de academie) en een afsluitend interview.

De toprijders van BMA nemen deel aan verschillende kampioenschappen in zowel snelheid(Cup, Northern Talent Cup,R3 Yamaha cup,KTM juniorcup, Mini GP ) als supermoto (Belgische en Franse kampioenschappen, enz.), met de hulp van de academie en haar partners.

Voor deze selectie van oktober 2024 moet elke kandidaat, naast zijn leeftijd, kunnen omgaan met een motor en bereid zijn om een jaarlicentie af te leggen die wordt uitgegeven door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB). Vanaf 11 jaar moet de kandidatuur vergezeld gaan van een sport-cv.

Het doel van de dag is om de volgende BMA snelheid of Supermoto rijders te selecteren. Het doel van de academie is om jong talent tussen 7 en 17 jaar op te sporen, te trainen en te begeleiden naar grote motorwedstrijden door middel van een trainingsprogramma van minstens 35 sessies per jaar in verschillende doelgerichte disciplines, voornamelijk in het weekend en tijdens schoolvakanties.

De BMA, opgericht door de FMWB, Zelos/MIG, het Circuit Jules Tacheny in Mettet en het Belgian Motorcycle Fund, is erkend door DORNA en officieel opgenomen in het Road to MotoGP-programma. Deze erkenning getuigt van de ernst, de expertise en het professionalisme van de structuur.

Meer info, alhier!