8 September: Open monumentendag, met een snufje Harley-Davidson racers

Op 8 september 2024 zwaaien meer dan 800 monumenten in Vlaanderen hun deuren open voor de 36e editie van Open Monumentendag.  Zo ook de Loboschhoeve in Scherpenheuvel Zichem waar je de zeldzaamste Harley-Davidson kan bezichtigen, naast tal van ander motorisch schoon.

Bart Crauwels is één van de sterkhouders van het Classic racen in België en per toeval kwam hij een tijd geleden op een restauratieproject uit. Hij importeerde een H-D racer uit Duitsland, om pas tijdens de restaureren erachter te komen dat het ging om de kampioenschapswinnende GP motor van Walter Villa uit 1976. Een unicum dus, dat je op 8 september van dichtbij kan bekijken in het gezelschap van een resem andere speciale classic racers. Niet in het minst FN is vertegenwoordigd op deze expo en ook de elektrische Saroléa die deelnam aan de TT op het eiland man is te bezichtigen.

Wie meer te weten wil komen over Harley-Davidson in het Aermacchi AMF tijdperk is op 8 september te gast in de Loboschhoeve, meer info via de website van Open Monumentendag vind je hier.