Aprilia start ook RS457 cup in Italië

Na het succes van de RS660 Trofeo komen de mannen van Aprilia ook met een cup voor hun kleinere RS. De RS457 zal beschikbaar worden met een Trofeo kit die op maat is van jonge racers. In de Benelux blijft de RS 660 dealercup van verdeler Delta Motors uit Turnhout één van de meest populaire raceklassementen bij opstappers en amateur-racepiloten.

Persbericht:

De Aprilia RS 457 Trophy, bestemd voor motoren met de Racing Kit, debuteert met twee races in september en oktober. Deze races geven een voorproefje van de uitgebreide kalender van de Aprilia RS 457 Trophy 2025. Eventi 2 Ruote organiseert deze competitie om jonge rijders kennis te laten maken met het circuit met een high-performance motorfiets die de traditie van Aprilia op het gebied van rijkwaliteit en plezier belichaamt, waarbij de prestaties worden verbeterd terwijl de kosten tot een minimum worden beperkt. De races in 2024 vinden plaats op 8 september in Cremona, samen met de FMI Cup, en op 6 oktober in Misano, samen met de Italiaanse Cup.  

Aprilia onthulde de RS 457 op de EICMA 2023, samen met de Racing Trophy Kit. Deze kit transformeert de RS 457 in een ware racemotor. Dankzij een uitstekende technische basis is de kit voor iedereen toegankelijk, waardoor jonge rijders eenvoudig en voordelig kennis kunnen maken met de racewereld. 

De RS 457 Racing Trophy Kit verbetert de uitstekende kenmerken van de standaard motor met belangrijke componenten. Deze omvatten een race-ECU (Engine Control Unit), een uitlaatsysteem ontwikkeld met SC Project, Aprilia Racing’s MotoGP-partner, een race-luchtfilter van Sprint Filter, een kunststof kuipset met glasvezel tank cover en staartstuk, evenals raceschakelaars en knoppen van Jet Prime. 

Voor meer informatie over de aanschaf van de RS 457 Racing Trophy Kit, de inschrijvingsvoorwaarden voor de Trophy en het reglement, kun je terecht op de Aprilia website. Ook kun je een e-mail sturen naar het volgende adres: infotrofeo457@eventi2ruote.it

Over de Aprilia RS 457

De Aprilia RS 457 is ontwikkeld om rijders te ondersteunen in hun groei, zowel op de weg als op het circuit. De belangrijkste voordelen zijn het lage gewicht, de uitstekende vermogen-gewichtsverhouding  voor een motor geschikt voor het A2-rijbewijs, de wendbaarheid en de technologische kenmerken. 

De Aprilia RS 457 heeft een moderne en technologisch geavanceerde parallel-twin motor. Deze vloeistofgekoelde motor met dubbele bovenliggende nokkenas en vier kleppen per cilinder levert 35 kW vermogen, het maximum voor een A2-rijbewijs. Naast het vermogen is het gewicht van de motor opmerkelijk: 159 kg droog, voor een onverslaanbare vermogen-gewichtsverhouding in het segment. Het aluminium frame met de motor als dragend deel en de verstelbare vering bieden uitstekende prestaties. Zoals gebruikelijk bij Aprilia is de elektronische uitrusting zeer compleet: Ride by Wire, drie rijmodi, instelbare en uitschakelbare tractiecontrole en ABS. Bovendien maakt een quickshifter deel uit van de accessoires.