Ducati Hypermotard 698, nog leuker met opties

Een Ducati Hypermotard 698 Mono hoort bij de meest hooliganistische funbikes die je vandaag de dag kan kopen. Veel power, weinig gewicht, wat heb je nog meer nodig? Wel, volgens Ducati kunnen wat accessoires geen kwaad. Hieronder meer info over hoe je je verlanglijstje tegen kerstmis kan invullen…

  • Het sportpakket verbetert de stijl, het geluid en de prestaties van de Hypermotard 698 Mono
  • De aluminium en carbon onderdelen versterken het slanke en essentiële design
  • Raceprestaties op het circuit met het Termignoni uitlaatsysteem, dat het elektronische Wheelie Assist systeem mogelijk maakt.

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 13 september 2024 – De Hypermotard 698 Mono is ontworpen en ontwikkeld voor één enkel doel: rijplezier. Essentieel en licht zoals elke Supermotard, scherp en elegant zoals alleen een Ducati kan zijn. De perfecte synthese tussen de Motard-stijl en de aandacht voor het esthetisch aspect die kenmerkend is voor elke motorfiets die in Borgo Panigale is gemaakt. Een motorfiets die wordt aangedreven door het 659cc Superquadro Mono motorblok, met 77,5 pk en een toerenbegrenzer die is ingesteld op 10.250 tpm. De hoogste maximale rotatiesnelheid voor een eencilinder straatmotor, verkregen dankzij de exclusieve desmodromische kleppen, waardoor het de meest geavanceerde en high-performance “Mono” ooit gemaakt is.

Dankzij Ducati Performance accessoires is er de mogelijkheid om verder te gaan en de Hypermotard 698 Mono aan te passen aan de smaak van iedere Ducatista. Stijl, prestaties of pure uitstraling om over de weg te rijden: de Ducati Performance catalogus biedt oplossingen van hoge kwaliteit om de “fun-bike” gedachte of het Race DNA van de Hypermotard 698 Mono te versterken, die je kunt uitproberen door een proefrit te boeken via de Ducati website.

Sportpakket: een must-have die gehomologeerd is voor de weg
Met onderdelen die zijn ontworpen om het uiterlijk van de Hypermotard 698 Mono te verbeteren, is het Sport-pakket (97981401AA) een must-have voor degenen die willen opvallen in de stad of op bergpassen en tegelijkertijd willen besparen op de aanschaf van losse onderdelen. De a luminium kentekenplaathouder (97382111AA) maakt de achterkant smaller en kan zowel in de standaardconfiguratie als in de “korte” configuratie worden gemonteerd, die niet is gehomologeerd en is voorbehouden aan degenen die de motorfiets gebruiken in gebieden die zijn afgesloten voor verkeer.
Een perfecte aanvulling op dit accessoire zijn de dynamische LED richtingaanwijzers (96680971BA en 96680961BA), met bijbehorende montage-uitbreidingen (96680951AA): ze zijn dun en licht en onderscheiden zich door de interne LED’s die achter elkaar oplichten, waardoor een lichtstrip ontstaat met een duidelijk hightech effect.

Het hoogtepunt van het pakket zijn ongetwijfeld de geluiddempers die in samenwerking met Termignoni zijn gemaakt (96482321AA). Ze zijn gehomologeerd voor gebruik op de weg en hebben zwarte stalen hulzen en satijnglanzende eindkappen, samengevoegd door rode strips: perfect om de race-uitstraling van de achterkant te versterken en passend bij de kleurstelling van de motorfiets.

Elk van deze onderdelen kan ook afzonderlijk worden gekocht, door te verwijzen naar de relevante identificatiecode in de catalogus.

Aandacht voor detail
De Hypermotard 698 Mono is slank en essentieel, maar wordt tegelijkertijd gekenmerkt door dezelfde sportieve elegantie van elke motorfiets die in Borgo Panigale is ontworpen, met strakke oppervlakken en veel aandacht voor detail. Juist om het design te onderstrepen, zijn er onder de Ducati Performance accessoires ook verschillende onderdelen van billet aluminium, gemaakt in samenwerking met Rizoma.

De achteruitkijkspiegels zijn het eerste voorbeeld (96880701AA rechts, 96880711AA links en 96880553A adapters): solide en stevig, met 3D-bewerking van de schaal en een onmiskenbare lijn, geoptimaliseerd om de aerodynamische weerstand te verminderen. Om het dashboard verder te verfraaien, kun je de vloeistofreservoirs voor de voorrem (96180571AA) en koppeling (96180561AA) monteren met bijbehorende speciale steunen (97382091AA). Om de stijlelementen die door middel van CNC-bewerking van aluminium zijn gemaakt compleet te maken, zijn er ook de rem- (96180881AA) en koppelingshendels (96180891AA), herkenbaar aan hun zwart geanodiseerde oppervlak met contrasterende “Ducati” opschriften.

Beide hendels zijn lichter aan de buitenkant, verstelbaar via een speciaal profiel en scharnierend, zodat de functionaliteit behouden blijft bij een val.

Er is geen tekort aan carbon accessoires, zoals het windscherm (96981781AA) en het hitteschild voor het uitlaatspruitstuk (96981761AA) . De karakteristieke textuur van het blootgelegde materiaal is een duidelijke verwijzing naar de racewereld, terwijl de matte afwerking een extra vleugje verfijning en moderniteit toevoegt.

Race DNA en prestaties
De verwijzing naar de racewereld komt nog duidelijker naar voren in de lijst met accessoires die speciaal zijn gereserveerd voor degenen die hun Hypermotard 698 Mono op het circuit gebruiken. Het middelpunt van het Ducati Performance aanbod is in dit geval het race-uitlaatsysteem dat is ontwikkeld in samenwerking met Termignoni (96482311AA) . De dempers onderscheiden zich door hun zwarte titanium hulzen en zorgen voor een totale gewichtsbesparing van 1,5 kg. Bovendien nemen de prestaties aanzienlijk toe dankzij het luchtfilter dat bij de kit wordt geleverd, met een toename van het maximumvermogen van 7 pk voor een totaal van 84,5 pk. De Ducati Performance Wheelie Control (DWC) software speciaal voor gebruik op het circuit maakt het plaatje compleet, met in niveau 1 de Wheelie Assist strategie, speciaal ontworpen om wheelies te verlengen en vol te houden. Het systeem, dat het beste werkt in combinatie met Ducati Quick Shift, past de hellingshoek aan met behulp van het geleverde koppel, waardoor de rijder soepele controle heeft over de manoeuvre tot aan de derde versnelling, in het geval van schakelen met behulp van de DQS, of totdat de begrenzer van de individuele versnellingen is bereikt.

De race set-up kan worden verrijkt met enkele details die essentieel zijn voor een echte “circuitklare” Supermotard, te beginnen met de motard voetsteunen (96281062AA), uitgerust met een externe kunststof schuif om het glijden op het asfalt bij grotere hellingshoeken te vergemakkelijken. De voetsteunen hebben ook een rubberen pad, ontworpen voor meer comfort bij gebruik op de weg, dat kan worden verwijderd om de getande plaat volledig te onthullen voor maximale grip op de laarzen. Het racezadel (96881491AA) is ook ontworpen om het rijden tussen de curbs te verbeteren, dankzij het profiel dat is ontworpen om de naar voren leunende rijpositie te accentueren en de bekleding die meer grip op het pak en bij dynamisch rijden garandeert.

Tot slot is er geen gebrek aan details om de motor te beschermen, zoals de essentiële kunststof onderplaat (97181291AA ) die het onderste deel van de Superquadro Mono beschermt tegen stoten en brokstukken. Om schade bij een slippartij te beperken, kun je in plaats daarvan kiezen voor de voorvorksliders (97382031AB) en achterbrug (97382061AA), gemaakt in samenwerking met Rizoma.

De finishing touch? De ‘sokjes’ (97980721A en 97980711A) die op de vloeistofreservoirs van de voorrem en de koppeling moeten worden aangebracht: een stijldetail dat helemaal in de racestijl past.

Het hele assortiment accessoires is beschikbaar op de Ducati.com website, waar je in de “Configurator” sectie je favoriete accessoires kunt kiezen om je Hypermotard 698 Mono uniek te maken en deze te delen met de dichtstbijzijnde dealer.